زردچوبه ادويه اي مفيد براي سلامت

چگونه اين ادويه باستاني مي تواند به كاهش التهاب كمك كرده و براي قلب و غيره مفيد باشد

زردچوبه يك ادويه باستاني است كه به خاطر رنگ شفاف طلايي اش شناخته شده است. اين ادويه از يك گياه گلدار با ريشه اي شبيه به زنجفيل بدست مي آيد. زردچوبه مدتهاي مديدي است كه در آشپزخانه هاي هند، كشورهاي آسيايي و آمريكاي مركزي به عنوان يك كالاي اصلي محسوب ميشود. از زردچوبه عموما در طب آيورودا و پزشكي چيني براي درمان مشكلات هاضمه، مشكلات كبد، بيماريهاي پوستي و درمان زخم ها استفاده مي شده است. در واقع استفاده از آن به عنوان دارو قدمتي 4500 ساله دارد.
كوركومين جزء فعال ادويه زردچوبه است كه رنگ شفاف آن هم به خاطر همين ماده بوده و مزاياي بالقوه بسياري براي سلامت دارد. همين رنگ طلايي زردچوبه آن را محبوب ساخته است.
اگرچه نياز به تحقيقات بيشتري است اما تحقيقات اوليه نشان مي دهند كه زردچوبه مي تواند مزاياي بسياري براي سلامت داشته باشد.
استفاده از زردچوبه به صورت موضعي، كپسول و يا به صورت روغني مي تواند التهاب را كاهش داده، سبب تسكين درد و ورم حاصل از پوكي استخوان و روماتيسم مفصلي شود. زردچوبه مي تواند براي مشكلات هاضمه مفيد بوده مانع از عود كوليت زخمي شده و براي افراد مبتلا به افسردگي، حال روحي را بهبود دهد. همچنين پوست را در برابر برخي بيماريها محافظت مي نمايد.
يك خبر خوب براي افراد مبتلا به پيش ديابت و ديابت. زردچوبه مي تواند حساسيت به انسولين را افزايش داده و سطح قند خون را پايين بياورد. مي تواند به كاهش خطر ابتلا به ديابت نوع دو نيز كمك نمايد.
يبشتر ما تمايل به استفاده از آن به صورت پودر و ا دويه داريم اما مي توان از آن به همان صورت ريشه همانند زنجفيل در دستورهاي غذايي استفاده كرد. به خاطر داشته باشيد كه قابليت هاي ضد التهابي كوركومين اگر با فلفل سياه مصرف شود بيشتر مي گردد.

نمونه‌هايي براي بهره بردن از مزاياي زردچوبه

1- آن را به صورت كلاسيك با ادويه كاري استفاده كنيد. زردچوبه جزء اصلي در ادويه كاري زرد است. خوراك مرغ را با كاري بپزيد و تخمه آفتابگردان تفت داده شده با كاري و همچنين سوپ كاري را امتحان كنيد.
2- عدسي خود را با زردچوبه مزه دار كنيد. عدسي يك غذاي ساده و مفيد و متداول است. مي توان اين خوراك را پر از ادويه كرد. عدس را مي توان به همراه زردچوبه و لا به لاي برنج نيز استفاده كرد.
3- براي مارينه كردن از زردچوبه استفاده كنيد. پودر زردچوبه، زيره، زنجفيل، سير، نمك دريايي و فلفل سياه را با هم تركيب كرده و آن را بر روي بيف، گوشت بره، مرغ، ماهي و توفو قبل از كبابي كردن بماليد.
4- زردچوبه را با تخم مرغ بخوريد. زردچوبه اگر به املت و خاگينه و يا تخم مرغ هم زده شده اضافه گردد طعم فوق االعاده اي ايجاد مي نمايد. مي توانيد براي مزه دار كردن و رنگ و رو دادن به توفو نيز از زردچوبه استفاده كنيد.
5- آن را به سبزيجات سرخ شده اضافه كنيد. افزودن زردچوبه به هويج، زردك، كدو حلوايي و يا سيب زميني قبل از سرخ كردن مي تواند طعمي تند و تيز و فوق العاده به آن بدهد.
6- كمي شير طلايي بنوشيد. يك فنجان شير را در شيرجوش گرم كرده و يك قاشق چاي خوري پودر زردچوبه و يك قاشق چاي خوري زنجفيل به آن اضافه كنيد. بگذاريد 15 دقيقه بجوشد. گاز را خاموش كنيد و به آن يك قاشق غذا خوري عسل اضافه كنيد.